Niese vs Dickey

Igår kom det lite skrämmande nyheter från Andy Martino på New York Daily News. Nyheten var att New York Mets kunde ha skickat Jonathon Niese istället för R.A. Dickey till Toronto och fått samma paket tillbaka.

Dickey vann ju förra året Cy Young som bäste pitcher i National League och var ett hett villebråd på trademarknaden hela vintern. Samtidigt försökte Mets få till ett nytt kontrakt med honom och de diskussionerna tog aldrig riktigt fart.

Det plus att Dickey är betydligt äldre, 38 mot 26, var nog anledning nog för att släppa iväg Dickey istället för Niese, men tanken på att behålla Dickey är ändå så lockande att detta har blivit något som hela Mets Nation talar om.

Dickey var en fan-favorit utav stora mått. Inte bara för sina 20 vinster och sin Cy Young-vinst utan också för att han var en intressant och spännande människa som bjöd väldigt mycket på sig själv. Dessutom så både besteg han Kilimanjaro och skrev en biografi under sin korta tid i Metströjan. Bara det är ju värt en del.

Jag är en av dem som hade valt att behålla R.A. Dickey till vilket pris som helst. Det kontrakt han ville ha och sedan fick i Toronto var mer än skäligt och även om han har åldern emot sig så tror jag att han har flera goda år kvar.

Men nu står vi där med Jon Niese och ska sanningen fram så är det inte fy skam det heller. Jag tror inte att han är en framtida Cy Young-vinnare, men förra året gick han 13-9 med en ERA på 3.40. Dessutom är inte tanken att han ska behöva vara ett ace utan i en perfekt värld så kommer han i framtiden vara en tredje starter bakom Zach Wheeler och Matt Harvey.

Och en tredje starter med potential att vinna så många som 15-18 matcher per år och dessutom är vänsterhänt är inte fy skam.

Men Dickey hade varit kul att ha kvar.

4 tankar på “Niese vs Dickey

Lämna en kommentar