Om oss

2011-02-20 startade jag den här bloggen på riktigt. Jag har kvar några äldre inlägg av sentimentala skäl, men ser detta datum som startdatum för det du läser idag.

Och jag älskar baseboll!

Så enkelt kan man beskriva det. Det är därför jag skriver denna blogg och det är därför jag sitter uppe på obekväma tider och tittar på dåliga matcher =)

Mitt namn är Andreas Svensson och jag bor och arbetar i Stockholm. Vad jag gör på min fritid (när jag inte skriver om baseboll alltså!) har ni inget att göra med, men jag tänkte i alla fall berätta lite om mitt baseboll-CV!

Jag är spelare och basebollansvarig i Enskede BG Baseboll. En klubb jag älskar väldigt mycket och jag rekommenderar alla som bor i Stockholmsområdet och är intresserade av att börja spela baseboll att ta kontakt med mig eller någon annan i styrelsen, för alla är välkomna att komma och prova på!

Säsongen 2011 fick jag också ”farma” upp till Stockholm Baseboll så jag kan numera titulera mig Elitseriespelare och svensk mästare (om ni frågar mig i alla fall)!

Mitt intresse för baseboll började sent i livet, närmare bestämt hösten 2003 då jag läste till journalist på en folkhögskola utanför Stockholm. Min tanke då var att bli USA-sport-journalist. Nu blev det inte så utan den här bloggen är mitt fönster in i det livet som kunde ha blivit!

Vintern 2003-2004 tog jag mina första stapplande steg till att bli basebollspelare då jag provtränade med Stockholm. Resor och annat gjorde att jag gav upp den tanken då, men när jag hösten 2005 flyttade till Uppsala så tog jag upp tanken igen. Det blev två matcher med Uppsala innan jag flyttade tillbaka Stockholm och då flyttade jag också över till Enskede där jag spelat sedan dess.

Till sist för att göra det extra klart så säger jag det igen. Jag håller på New York Mets! Nu betyder inte det att jag inte ser andra lags matcher som jag hoppas att ni har sett, utan bara att jag har de som favoritlag.

Sedan 25/1 2012 har jag till min hjälp Kristoffer Bengtsson. Det är min äldsta basebollvän, och i många aspekter, bästa vän som från den alltid soldränkta ön Malta ska hjälpa till att skriva fler och mer intressanta inlägg på denna blogg. Allt för att göra er läsupplevelse ännu bättre!

Jag och Bengan i dugouten under en rain out.

En kortare presentation får Bengan lägga in själv när han känner att han har tid!

Till sist vill vi säga att ingen utav oss kan lova att det alltid kommer att finnas nya och rykande färska nyheter här, men vi ska göra vårt bästa med de resursers vi har för att täcka det viktigaste och roligaste som vår favoritsport baseboll levererar från världens bästa liga MLB.

Annonser

4 thoughts on “Om oss

  1. Lycka till i kvalserien! Personligen ser jag gärna att Skövde (närmare bortamatcher) går upp så får hoppas att ni tar var sin plats i elitserien 🙂

  2. Hej, vet du eller ni om det finns en ”batting cage” eller nåt liknande i stockholmsområdet? Försöker styra upp lite blandade grejer att göra med polarna. Ingen svensexa, bara en massa värdemätning 🙂

    // Kristoffer

    • I dagsläget finns det slagburar i Alby och Sundbyberg, men de tillhör klubbarna och jag vet inte hur eller om det går att få tillgång till dessa som privatperson. Annars håller Stockholm Baseboll på att planera en på Skarpnäcks idrottsfält som ska kunna hyras av alla intresserade, men den är ännu bara i planeringsstadiet, tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s